Les Jornades, que han tingut lloc durant els dies 30-31 d'octubre, han segut organitzades per l'Ajuntament d'Alcalá de la selva, el coordinador de les jornades, Manuel Sabater, responsable del projecte Pols del Fred del SE de Terol, així com amb la col·laboració de la Diputació de Terol i de totes les localitats que integren la xarxa meteoibericosureste.
Durant la jornada de dissabte, les ponències han discorregut entorn d'un eix central, el fred extrem a diferents zones de la península iberica, entre les quals s'han comptat les de Rafael Requena, delegat d'AEMET Aragó, amb 'Los extremos de temperatura en Aragón dentro del contexto del cambio climático', Antonio García ha explicat els seus experiències en la cerca dels pols del fred del Sistema Ibèric. David Espin de Projecte Frostse. amb la xerrada "Pols freds al calar d'Hernán Perea i Cabrilla (Jaén). Factors sinòptics i de microescala', Pablo Solsona de avamet amb "Pols de fred de la Comunitat Valenciana", Miguel Iglesias de la Xarxa Noromet, amb la xerrada 'Les piscines d'aire fred de l'Espanya buidada als jous a Picos d'Europa.” Vicente Aupí, amb la xerrada '35 anys d'observacions i estudis climàtics al triangle de gel', Sergio Moliner amb la seva xerrada 'Vegetació i clima a la Serra de Gúdar: un fràgil equilibri' i finalment la intervenció de Manuel Sabater, responsable del projecte Pols del fred de SE de Terol parlant d'aquesta iniciativa.
Per part d'avamet el nostre soci, Pablo Solsona, ha desenvolupat en la seva presentació els pols de fred més rellevants de la Comunitat Valenciana, assenyalant les zones del nostre territori on se solen registrar les temperatures més baixes de forma habitual i aportant registres històrics i localitzacions de les zones més fredes, com l'Alt Vinalopó, L'altiplà de Mariola, els altiplans d'Ayora o Utiel-Requena, El Racó d'Ademús, la Serra del Toro, l'altiplà de Vistabella, Penyagolosa, Vilafranca, Els Ports o la Tinença de Benifassá .
Durant el diumenge han continuat les jornades amb visites de camp a algunes de les estacions meteorològiques més representatives de la xarxa meteoibericosureste ubicades a la serra de Gudar.